Wij geloven in de kracht van samenwerken en dragen graag een steentje bij aan de ontwikkeling van ons werkveld. Daarnaast is het voor veel organisaties onduidelijk wanneer en hoe Social Design inzetbaar is.

Meer reden had Joes niet nodig om deel te nemen aan het eerste actieteam vanuit Social Design Showdown. Zo’n actieteam is een team van makers die - na afloop van een Social Design Showdown event - samen aan de slag gaan om de inzichten te vertalen naar praktische guidelines, tools, tips & tricks.

Joes ontwikkelde samen met Madelaine Feenstra, Marije Willemsen en Donna Stam het Vraagstukvormer Canvas. Wil je checken of je met jouw vraagstuk bij een Social Designer aan het juiste adres bent? Of kun jij wel wat structuur gebruiken om een Social Design traject op te zetten als ontwerper? Het Vraagstukvormer Canvas helpt je op weg. Stapsgewijs maak je de eerste schets maken van jouw potentiële Social Design traject.

Het eind van het thuiswerken is nog niet in zicht. Vandaar dat deze tool als Miro board https://lnkd.in/dGg453Z beschikbaar is. Kopieer het Canvas naar een eigen Miro board en je kunt er meteen mee aan de slag. Op www.socialdesign.nu (https://www.socialdesign.nu/tools) te vinden als PDF bestand.

Zet het Vraagstukvormer Canvas in naar eigen inzicht en laat ons vooral weten hoe je het gebruik vond! Tip: gebruik het Canvas als gesprekstool tussen opdrachtgever en Social Designer.