Joes + Manon ontwerpt een CV-app voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Werkenner

Een ontwerpproject voor de verstandelijke gezondheidszorg waarin we samen met trajectcoaches, ontwerpers, managers en ervaringsdeskundigen (/cliënten) op zoek zijn gegaan naar een (digitale) ondersteuning bij het zoeken naar werk. 

Waarom 
Werk zoeken is niet makkelijk. Je moet weten wat je kwaliteiten en talenten zijn, begrijpen welk soort werk hierbij past, een baan kunnen vinden en jezelf goed kunnen presenteren. Dit valt al helemaal niet mee als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt. Daarnaast neemt een trajectcoach veel van het zoekwerk op zich.  Kan een CV app ondersteunen bij het zoeken en behouden van werk? Kunnen we meer eigenaarschap geven aan de werkzoekende over het arbeidsproces?

Wat
In dit project hebben we door middel van een sprintmethode (99-hour method) een geheel ontwerptraject doorlopen samen met een team van belanghebbenden (van cliënten van Pluryn tot een transaction banker van de Rabobank). 
 

Hoe
Samen met Fourmore heeft Joes + Manon een ontwerptraject begeleid. Het team bestond merendeel uit niet-ontwerpers, waardoor creativiteit, innovativiteit en invoegingsvermogen van groot belang waren. Door iedereen haar specifieke skills te benutten en stem te horen hebben we uiteindelijk een breed gedragen oplossing kunnen bedenken en ontwerpen. 

De webapplicatie 'Werkenner' is een te personaliseren levensportfolio, CV en oefenhulp in één. Zo neemt de werkzoeker de regie in eigen handen: je kan sneller oriënteren, een match vinden, oefenen en voorbereiden. Werkenner geeft je een professioneel beeld van jezelf, en laat je zelfstandig het arbeidsproces in gaan!

Waar
Nijmegen, Nederland

Partner
VG Hackathon
Fourmore
Pluryn