Stories
Verhalen, nieuwtjes en onze kijk op de wereld

Dream big. Designers update

Elle Decoration I September 2019

Elle Decoration vroeg ons de hemd van het lijf over onze social design aanpak, hoe wij co-creatie aanvliegen en waarom wij een focus op seksualiteit in ons werk hebben. 

Bekijk het interview online op Blendle: http://bit.ly/30Ruc3P

"Seksualiteit is zo interessant: heel persoonlijk en ondertussen ook erg cultureel bepaald"

Van seksuele voorlichting tot financieel eigenaarschap: je kunt écht alles sociaal ontwerpen

Innovatie-estafette I Augustus 2019

De Innovatie-estafette versnelt innovatie en daarmee de economische groei en leefbaarheid in Nederland. Het is een veelzijdig netwerk en podium voor innovatie in Nederland. Ondernemers, wetenschappers, beleidsmakers en burgers kunnen samenwerken aan concrete projecten; over sectorgrenzen heen en publiek-privaat. Zo komen duurzame, slimme en sociale doorbraken tot stand voor de maatschappelijke uitdagingen waar we nu en in de toekomst voor komen te staan. 

Innovatie, social design, design thinking. Het zijn niet voor niets buzzwoorden. Wij vertelden de Innovatie-estafette van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Economische Zaken, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Buitenlandse Zaken wat deze begrippen voor ons betekenen. 

Bekijk het interview online: https://www.innovatie-estafette.nl/nieuws/nieuws/2019/08/29/van-seksuele-voorlichting-tot-financieel-eigenaarschap-je-kunt-echt-alles-sociaal-ontwerpen

"Wij beginnen met de mens en we eindigen met de mens. En het liefst doen we het hele ontwerpproces daartussenin ook samen met de gebruiker. Voor ons zijn mens en innovatie niet los van elkaar te zien. Het is uiteindelijk altijd een persoon die er iets mee moet. En als dat niet werkt, is je innovatie ook niet succesvol"